Felelős Cégvezetés

Hírek

Nyolcmillió forintot is kaphatnak a vállalkozó szellemű fiatalok

(MTI) Megnyílt a jelentkezés a Start ösztöndíjprogramra, amely a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja, a program során a pénzügyi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra – közölte a Nemzeti Tehetség Központ szerdán az MTI-vel.

Három témakörben várja a jelentkezéseket programjára a Nemzeti Tehetség Központ és szakmai partnere, a Design Terminal. Újrakezdés címszó alatt arra kíváncsiak a szervezők, milyen ötlet alkalmas a koronavírus utáni időszak újratervezéséhez. A Generációs összefogás témakörre olyan elképzeléssel jelentkezhetnek a pályázók, amely a fiatalok és az idősebb generáció közötti párbeszéd kiépítésében segít. Online vagy offline címszó alatt pedig a valódi és a virtuális tér közti határt és az azok közötti átjárást keresik.
Pályázni technológiai alapú termék- vagy szolgáltatásötlettel lehet, akár kezdetleges tervekkel is. A programba 20 pályázó kerül be, akik személyre szabott mentorálást kapnak. A kéthónapos, intenzív workshopok és mentorálás során egyebek mellett cégépítési ismeretekről, csapatépítésről, a befektetők sikeres megnyeréséről, a pénzügyi tervezésről, a sales- és marketing-folyamatokról is bővíthetik ismereteiket a résztvevők.
A programba bejutott összes innovátor bruttó 3 millió forint kezdőtőkével alapozhatja meg vállalkozási ötletét. A kéthónapos folyamatot záró, júniusi Demo Day eseményen emellett két résztvevő elnyerheti a bruttó 5 millió forintos jutalmat is.
Az ösztöndíjprogramra április 1-jéig lehet benyújtani a pályázatokat: egy üzleti koncepcióban kidolgozott ötletet és egy kétperces videót, amelyben a jelentkezők bemutatják eddigi szakmai útjukat és további szakmai céljaikat. Indulhatnak egyénileg a vállalkozó szelleműek, de lehetőségük van bevonni társakat is.
A közlemény szerint az ösztöndíjprogram a Nemzeti Tehetség Program keretében valósul meg, amelynek köszönhetően évente 300-350 ezer tehetséges fiatal vehet részt a tehetsége kibontakoztatását segítő programban.

 

Elérhető szolgáltatásaink:

Stratégiai tőkeképzés

Kulcsember megtartó program

Felső korhatár nélküli kockázati védelem

Bővebben ide kattintva olvashat róluk!

Felelős Cégvezetés – Társ az üzleti fejlődés útján