ArchívumKISZÁLLÁSI STRATÉGIA CÉGTULAJDONOSOKNAK

 

Mit is jelent ez a fogalom, miről szól tulajdonképen?

Amikor valaki céget alapít vagy esetleg beszáll egy már létező cégbe akkor az a célkitűzése, hogy az egzisztenciáját magasabb szintre emelje. Sokan ilyenkor esnek abba a hibába, hogy nem vállalkozást építenek, hanem csak egy munkahelyet teremtenek önmaguknak.

És miután éveket esetleg évtizedeket fektettek be a vállalkozásukba, nehezen tudják elengedni azt. Hiszen sokan a „gyermekükként” tekintenek a cégükre, rááldozva rengeteg idejüket és nem utolsó sorban vagyonukat. Nem beszélve arról, hogy sokszor a teljes vagyonuk maga a cégük. A lakásuk, az autójuk s egyéb ingóságuk is a cég nevén vannak.

Ne felejtsük el, hogy a cég vagyona jelenti a fedezetet a kötelezettségek teljesítéséhez, de akár, ha vannak akkor a cégtársak is részesedni akarnak belőle. A szabályok szerint a cégvagyonból osztalékként vehetünk ki pénzt, de csak akkor, ha a cégünk előbb a szállítók felé fennálló tartozásokat és az adókötelezettségeket teljesítette és az osztalékadó is meg lett fizetve. A cégben lévő ingatlan vagyont meg kell vásárolnunk, ha azt akarjuk, hogy az valóban magánvagyon legyen.

És igen, eljön az az idő amikor kell egy „B” terv. Amikor abba kell hagyniuk azt a tevékenységet, amivel sok éven át foglalkoztak. De ennek nem kell drámai módon megtörténnie. Ha ez tervezetten következik be, akkor legálisan lehetséges a cégvagyonból magánvagyont képezni.

Mint Futurista tanácsadó és jövőtervező, segíthetek Önnek megtervezni és életbe léptetni a kiszállási stratégiáját. Hogy amikor eljön az ideje, akkor félelmek és aggódások nélkül tudjon kiszállni a vállalkozásából.

Önnek van már kiszállási stratégiája? Esetlen jól jönne hozzá egy szakember segítsége, aki az ilyen helyzetek specialistája?

Az első konzultáció DÍJMENTES!

Szerző: Fieraru Gábor, futurista tanácsadó