Felelős Cégvezetés

Hírek

Elindítjuk előadássorozatunkat, első témánk a burnout szindróma megelőzése

A Felelős Cégvezetés csapatának kifejezetten fontos az edukáció, a tudásmegosztás, ezért tagjainknak havi rendszereséggel szervezünk INGYENES előadásokat, amelynek segítségével az FCC tagok bővíthetik a tudástárukat és ezáltal új kapcsolatokat, üzleteket hozhatnak létreJelentkezés az előadásra!

Előadás sorozatunk 2022. április 6-án, szerdán 10 órától veszi kezdetét az előadótermünkben (DUNA TOWER, 1138 Budapest, Népfürdő utca 22.). A burnout szindróma megelőzése lesz a téma, amely bizony mára igazi „népbetegségnek” mondható. Az előadást tartja Gonda-Jónás Mónika business coach, tréner.

Az Egészségügyi Világszervezetének, a WHO-nak a felmérése szerint pár éven belül a kiégés vagyis a burnout a szívinfarktust megelőzve a leghalálosabb betegség lesz. Mi az oka a burnout-szindróma kialakulásának?  Milyen tünetei és fázisai vannak? Mit tehetünk kiégés ellen?

A burnout, vagyis kiégési szindróma egy hosszútávú fokozott érzelmi megterhelés, kedvezőtlen stresszhatások következtében létrejövő fizikai-érzelmi-mentális kimerülés. Az állapot során a személy tartós tehetetlenséget, inkompetencia-érzést, csökkent munkakedvet él meg, motivációja és teljesítménye csökken, munkahelyi elfoglaltságait monotonnak és értéktelennek ítélheti meg.

Mindezek következményeként a munkahelyi kapcsolatok felszínessé vagy éppen konfliktusossá válhatnak, a személyes szükségletek háttérbe szorulnak, és akár egészségkárosodás is kialakulhat. Keletkezhet függőség, alvásprobléma, táplálkozási zavar, vagy akár pszichoszomatikus betegségek.

A kiégés bármely foglalkozási területen megjelenhet, ahol a munka érzelmi megterheléssel jár, de a segítő foglalkozásúak fokozottan veszélyezettetek. Leggyakrabban az orvosokat, pszichológusokat, pedagógusokat, szociális segítőket, ápolónőket, hospice házakban dolgozókat, lelkészeket, mentősöket, és más hasonló, emberekkel kapcsolatos tevékenységet végzőket sújtja; különösen azokat, akik magukkal szemben túlzottan igényesek, folyamatosan nehezen teljesíthető elvárásokat támasztanak önmagukkal szemben.

Előadó: Gonda-Jónás Mónika business coach, tréner

Az előadás a Felelős Cégvezetés Club tagjainak ingyenes, viszont az esemény regisztrációhoz kötött! Kérjük, hogy részvételi szándékát a Jelentkezési űrlap kitöltésével jelezze felénk.

Az előadásról bővebben itt informálodhat!

Jelentkezés az előadásra!